Uitbreiding zorgaanbod

Gepubliceerd op 06/12/2019

Residentie Beaux-Arts herbergt alzo drie verschillende woonvormen onder één dak waar ieder voor zich het juiste evenwicht tussen wonen en zorg vindt:

  • In een appartement met levensloopbestendig karakter, geconcipieerd en uitgerust zodat een verminderde beweeglijkheid geen beperking aan uw wooncomfort hoeft te betekenen.
  • In een assistentiewoning waar u als zelfstandig wonende resident in een beschermde omgeving woont en waar u zelf beslist of u gebruik wil maken van onze hulp- en dienstverlening die voorhanden is.
  • In een woonzorgomgeving waar we een grotere focus leggen op de verzorging van de afhankelijke resident

De verticale communicatie en opsplitsing tussen de verschillende woonvormen wordt ook in het nieuw plan weerhouden. Zo blijven de 2 afzonderlijke inkompartijen in de Filips Van Marnixstraat de appartementen bedienen. De assistentiewoningen op hun beurt zijn toegankelijk via de private ingang langs de Kortrijksesteenweg en via de hoofdinkom in de Filips van Marnixstraat die ook het woonzorgcomplex bedient. 

Samengevat, Residentie Beaux-Arts zal 28 woonzorgkamers, 18 assistentiewoningen, en 18 appartementen huisvesten. Het gelijkvloers biedt plaats aan de gemeenschappelijke ruimten voor de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum alsook 2 commerciële ruimtes. Op niveau -1 zal er plaats zijn voor 42 parkeerplaatsen, bergingen en fietsenstallingen. Op -2 wordt een wellness, een fitness en privatieve bergingen voorzien. 

Contacteer ons